Hírek

Komoly előrelépés az őssejtterápiában

2017. május 26. - 9:46

Az utóbbi években teljesen átértelmezték az őssejtek szerepét a szervezet regenerációs folyamataiban, ami egy sor új terápia előtt nyitotta meg az utat. Magyarországon jelenleg csak magáncélra lehet őssejteket tárolni, a társadalombiztosító pedig óriási pénzekért vásárol belőlük külföldi bankokból, ha szükségesek egy beteg gyógyításához.

Többet ér, mint az arany, de mi inkább kidobjuk

2017. május 24. - 13:51

3D-printerrel nyomtatott szervek, a sebre kenhető és ott bőrré változó bioanyag, csontok növesztése – sci-finek tűnik, de nem az, ilyesmiket csinálnak a laborjaikban a regeneratív medicina úttörő kutatói.

A Czeizel Intézet következő rendelése Erdélyben: március 17-18-19

2017. február 23. - 13:28

A Czeizel Intézet erdélyi képviselete budapesti orvosaival várja a várandós kismamákat ultrahangvizsgálatra március 17-18-19-én. Öröm számunkra a nagyfokú érdeklődés, ezért kérnénk minden kedves kismamát, hogy az alábbi telefonszámon kérjenek előjegyzést: +40 0728847481.

Gönczi Gábor: "A fiam az egész életemet felülírja"

2017. február 14. - 14:38

Gönczi Gábornak ennél már nem is lehetne kerekebb az élete: amióta kisfia, Áron megszületett, minden a pici körül forog, és ugyan érkezése némi kompromisszummal jár, ezt az újdonsült apuka csöppet sem bánja. Amikor csak lehet, családi üzemmódra kapcsol, és minden figyelmét párjára és a kicsire összpontosítja.

Merhala Zoltán az M1 Ma este című műsorában beszélt a magzati diagnosztika fejlődéséről, és új áttöréseiről.

2017. február 14. - 14:24

14 új fejlődési rendellenességet azonosítottak gyerekeknél brit tudósok. Kimutathatóak-e ezek a betegségek a magzati fejlődés korai szakaszában?

Ezért vizsgáltassa meg mindenképp gyermeke hallását!

2017. február 14. - 13:53

A halláskárosodás az egyik leggyakoribb fejlődési rendellenesség. A probléma időben történő felismerésével és a megfelelő kezeléssel sokat tehetünk azért, hogy a gyermek meg tudja értetni magát és beilleszkedjen a társadalomba. Nézzük, hogy mely esetekben kell még inkább odafigyelni és milyen módszerekkel lehet megvizsgálni az újszülöttek hallását.

Gönczi Gábor felkészült az apaságra, játékbabán gyakorolja az újraélesztést

2016. november 02. - 14:42

Budapest — Gönczi Gábor (41) és menyasszonya, Ildi életük egyik legszebb időszakát éli, már csak egy hónap, s világra jön az első közös gyermekük. A pár fontosnak tartja, hogy mindent megtegyenek a kicsiért, így rendszeresen járnak vizsgálatokra, ám eközben a babaszoba-dekorálásról sem feledkeztek meg.

Genetikai vizsgálatok magzati korban

2015. december 21. - 23:03

A szakértők nem győzik hangsúlyozni, hogy a magzati kórban elvégzett genetikai vizsgálatok manapság már rengeteg súlyos betegséget ki tudnak szűrni. Azonban, hogy pontosan mely vizsgálatokat kell, vagy ajánlott elvégezni, arról Merhala Zoltánt a Czeizel Intézet vezetőjét kérdezzük illetve vendégünk Sevcsik M. Anna, aki saját tapasztalatin felbuzdulva segíti a várandós nőket.

Magyarország legmodernebb ultrahangkészüléke, a GE Voluson E10, megérkezett Intézetünkbe!

2015. december 15. - 12:45

Új, GE Voluson E10 ultrahangkészülékünk a legmagasabb színvonalat képviseli a magzati diagnosztika területén. Élvezze Ön is a készülék élethű képeit, amely óriási élményt kínál kisbabája anyaméhen belüli megismerésében!

Cukorcserezavar

Cukorcsere zavar

2015. november 30. - 14:01

Cukorbetegség? Kövérség? Anyagcserezavar? Megelőzhető!