Rólunk

A Magzati Diagnosztikai Központ 20 éves fennállása óta közel 200 ezer családnak biztosított a gyermekvállalással kapcsolatos vizsgálatokat és egyéb egészségügyi szolgáltatásokat.

Büszkék vagyunk rá, hogy elsőként vezettük be Magyarországon a kockázatbecslésen alapuló Down-kór szűrést, ami mára a várandósgondozás része lett.  Hazánkban elsőként mutathattuk be a magzati diagnosztika új korszakának is nevezett, újgenerációs szekvenáláson alapuló non-invazív magzati genom vizsgálatot is. Nagy hangsúlyt fektetünk a szakszerűségre, így óriási elismerés számunkra, hogy a GE Health Care bemutatóközpontja lehetünk.

Központunk és Czeizel professzor munkássága a múltban is összefonódott: szakmai iránymutatása és szellemisége mindig is formálta a diagnosztikai központunk célkitűzéseit és fejlődését. Tisztelegve a magyar genetikus, Czeizel Endre szakmai hagyatéka előtt, Egészségmegőrzési és Diagnosztikai Központunk 2016. április 1-től felvette a Czeizel Intézet nevet.

A Czeizel Intézetben található Magyarország legkorszerűbb ultrahang készüléke, és Központunkhoz köthető olyan innovatív megoldások gyakorlati bevezetése is, mint például az anyai vérből történő magzati DNS vizsgálat, amely mérföldkőnek számított a magzati diagnosztikában. A várandósság időszakában nyújtott különböző speciális vizsgálatokon túl, a csecsemők, kisgyermekek és felnőttek részére nyújtott egészségügyi szolgáltatásokkal igyekszünk megvalósítani Czeizel Endre által megálmodott betegségmegelőzési modellt és így Intézetünk tevékenysége a családtervezésen, illetve a magzati élet fejlődésének korszerű vizsgálatán és gondozásán túl, a születés utáni időszakot is felöleli.

A névváltoztatás már Czeizel Endre életében felmerült, és a professzor meghatottsággal vette tudomásul, sőt kifejezetten felhatalmazta Merhala Zoltánt , az Intézet vezetőjét arra, hogy az intézmény - ahol éveken át dolgozott - halála után az ő nevét viselje.

Nézze meg a hivatalos névadó fogadáson levetített, eddig még sehol nem látott videót, amelyet élete utolsó heteiben vettek fel Czeizel doktorral! Az ebben elhangzott gondolatok mentén, az intézet átnevezésével teljessé válik az a célkitűzés, hogy a Czeizel Intézet mind szolgáltatásaiban, mind pedig szakmai hitvallásában a genetikus által meghatározott értékek mentén működjön tovább.

Fontosnak tartjuk az orvosok által biztosított szakmai hátteret és ajánlórendszert, amelynek köszönhetően az egész országot lefedve, több mint 50 partnerintézménnyel működünk együtt. Büszkén jelenthetjük ki, hogy minden negyedik kismama részére mi végezzük a Down-kór és egyéb más rendellenességek várandósság alatti kiszűrésére irányuló vizsgálatot.